Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@16:46:25 GMT

«رمز ریال» چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۴۶۹۵

«رمز ریال» چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

یک اقتصاددان، رمز ریال را ابزاری موثر در جلوگیری از خلق پول بی رویه بانک‌ها بیان کرد.

گروه بانک وبیمه بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اوایل نیمه دوم سال ۱۴۰۰ بانک مرکزی از پایش‌های بکارگیری رمزریال خبر داد و قرار بر این شد که این ابزار مالی در پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۱ یعنی از شهریور سال جاری به صورت آزمایشی شروع به کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حال حاضر «علی صالح آبادی» رییس کل بانک مرکزی نیز در همان برهه زمانی درباره رمزریال اینگونه توضیح داده بود که «رمزریال به‌جای همین اسکناسی که مردم در دست دارند، خواهد بود و فرد به‌جای اینکه اسکناس داشته باشد رمزریال دارد».


موضوع رمزریال در شرایطی مطرح شد که در کشورمان استقبال گسترده‌ای ازانواع رمرزارز‌های جهانی شده و تصور عام این است که رمز ریال هم کارکردی شبیه به رمزارز‌های بین‌المللی دارند، اما طبق آن چیزی که از سوی بانک مرکزی توضیح داده شده، رمز ریال در واقع ارز دیجیتال بانک مرکزی ایران است که نیاز به تسویه بین بانکی نیست و پول نقد الکترونیکی محسوب می‌شود و مکمل پول نقد خواهد بود.


«غلامرضا مرحبا» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز درباره راه‌اندازی رمز ریال در شهریور ماه و ماهیت کارکرد آن در نظام مالی ایران اظهار داشت: رمز گریال همان ریال خودمان است که در شکل دیجیتال عرضه می‌شود و مردم می‌توانند آن رابه صورت دیجیتال مصرف کنند.


وی تاکید کرد: اشتباهی درباره رمز ریال مصطلح شده و نباید این تصور را داشته باشیم که رمز ریال همان رمز ارز‌ها هستند. در واقع رمزریال هیچ شباهتی به رمزارز‌های مورد مصرف در دنیا ندارند.


سخنگوی کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه پشوانه رمزریال، خود ریال است، گفت: صرف کار با رمزریال سودی را در برنخواهد داشت و رمز ریال ارز رایج کشور محسوب می‌شود که پشتوانه آن ریال است و از مهم‌ترین ویژگی‌های رمز ریال این است که سرعت مبادلات پولی را بالا می‌برد.


اکنون با در نظر گرفتن موارد مذکور، این سوال در ذهن ایجاد خواهد شد که رمز ریال بانک مرکزی به عنوان یک پول الکترونیکی چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؛ «کامران ندری» اقتصاددان و کارشناس مسائل پولی و مالی در گفتگو با بازارنیوز در پاسخ به این پرسش اظهار کرد:در صورت استقبال گسترده آحاد مردم از رمز ریال، خلق بی رویه و غیر قابل کنترل بانک‌ها به شکلی هر چند محدود و اندک، باعث کاهش شدت این امر در نظام بانکی ایران می‌شود.


این اقتصاددان خاطر نشان کرد: راه‌های متعددی برای جذب مردم به استفاده از رمز ریال وجود دارد؛ به عنوان مثال بانک مرکزی می‌تواند با اتخاذ تدابیر و مشوق‌هایی مجذوب‌کننده، اپلیکیشین‌های پر مصرفی همچون اسنپ، تپسی، دیجی کالا، دیوار و.. را به عنوان ابزاری کاربردی برای توسعه استفاده از رمز ریال، به کار گیرد.


به گزارش بازارنیوز، در طول سال‌های اخیر یکی از موتور‌های محرکه افزایش نرخ تورم در اقتصاد ایران خلق پول بی رویه بانک‌ها بوده است؛ این سیاست بانک‌ها در اشکال گوناگونی به اجرا در می‌آید، اما در حال حاضر پرداخت تسهیلات مکرر به برخی شرکت‌های زیان‌ده و یا کاغذی و صوری و از جمله مواردی است که باعث خلق پولی گسترده و همچنین افزایش میزان حجم نقدینگی در فضای اقتصادی کشور شده است.


متاسفانه بسیاری از دولت‌ها در امر هدایت نقدینگی به بخش‌های مولد اقتصادی ناکام بوده و به نظر نمی‌رد که حذاقل طی دو تا سه سال آینده این امر مهم در نظام اقتصادی ایران به سرانجامی مثبت ختم شود؛ در ثانی، در طول یک دهه گذشته نقدینگی حاضر در دست مردم باعث شده است که بازار‌های مالی کشور به نحوی دچار نوسان شوند.


ارز، سکه، طلا، خودرو، مسکن و یا حتی بورس، از جمله بازار‌هایی هستند که طی این مدت نقدینگی قابل توجهیرا در خود مشاهده کردند، اما با یک اتفاق سیاسی و بروز یک نوسان اقتصادی، این موج نقدینگی از بطن بازار خارج و به سمت بازاری دیگر با سود‌دهی بیشتر به حرکت در می‌آید.


حال به نظر می‌رسد بانک مرکزی بتواند با استفاده از رمز ریال یا همان پول الکترونیکی موج سرگردان نقدینگی را در اقتصاد کشور کنترل کند؛ حال باید منتظر بود و دید که مرحله آزمایشی این سیاست چه اطلاعات و دستاورد‌هایی را برای بانک مرکزی به همراه خواهد آورد.


پایان پیام//

برچسب ها: رمز ریال ، بانک مرکزی ، علی صالح آبادی ، خلق پول ، خلق نقدینگی ، سرمایه ، اسکناس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RyT

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رمز ریال بانک مرکزی علی صالح آبادی خلق پول خلق نقدینگی سرمایه اسکناس رمز ریال بانک مرکزی خلق پول بانک ها ارز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کل بانک مرکزی باید بتواند در مقابل برخی تقاضا‌های دولت بایستد

امتداد -جایگاه رئیس کل بسیار مهم و باید شخصیتی داشته باشد که بتواند در مقابل برخی تقاضا‌های دولت بایستد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید شمس الدین‌حسینی؛ رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس در همایش شهرت و اعتبار بانک مرکزی و نقش آن در اثر بخشی سیاست‌های پولی و ارزی اظهار کرد: موضوع شهرت و اعتبار بانک مرکزی در سیاست‌های پولی و ارزی، در ادبیات شناخته شده‌تر است تا بحث اجرا و سیاست، ما نمی‌توانیم بگوییم که مثلا یک اقتصاددان معروف دنیا مانند فیشر را می‌آوریم تا رئیس کل بانک مرکزی ایران شود و مسائل اقتصاد ایران را حل کند؛ چون گاهی خود این افراد نیز در بحث اجرا موفق نبوده اند. 

وی افزود: تعداد مقالات در زمینه مهم شهرت و اعتبار بانک‌های مرکزی کم است؛ چون موضوع کیفی است و در شاخص سازی‌ها دچار مشکل می‌شویم. متاسفانه در کشور ما در حیطه پژوهش و سیاست گذاری و گزینش مدیران به این نکته کم توجه می‌شود.

حسینی بیان کرد: جایگاه رئیس کل بسیار مهم و باید شخصیتی داشته باشد که بتواند در مقابل برخی تقاضا‌های دولت بایستد؛ اما به تنهایی نمی‌تواند؛ بنابراین باید شخصیت‌های معتبری به او کمک کنند، به طور کلی سیاست گذاری به خصوص ارزی و پولی از امور حکمرانی است پس باید مواظب باشیم که در چه سطحی صحبت می‌کنیم و متاسفانه ما در مقالات این موضوعات را به برخی موارد ساده اقتصاد سنجی تقلیل داده‌ایم.

وی افزود: بخش ادبیات نظری این موضوع در مقالات به خوبی پیش رفته؛ اما تا به مباحث میانی رسیده و خواسته‌اند کار کنند با مشکل مواجه شده‌اند، حسن شهرت و اعتبار در حکمرانی مهم است و این فقط در حوزه اقتصاد نیست به عنوان مثال در حوزه بهداشت و درمان آیا شهرت و اعتبار مهم نیست که چه کسانی مسئولیت دارند؟ اگر معتبر نباشند آیا می‌توانند آرامش بخش جامعه باشند؟ این موضوع حرف جدیدی نیست و این یک بحث حکمرانی است.

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس تاکید کرد: ما در بالاترین سطح تحلیل اقتصادی صحبت می‌کنیم، به نظر بنده ما در تحلیل‌ها ۴ سطح نهادی، ساختاری، سیاستی و اجرایی داریم که باید بین آن‌ها تمایز قائل شویم.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • آمارها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی است
  • رئیس کل بانک مرکزی باید بتواند در مقابل برخی تقاضا‌های دولت بایستد
  • ضرورت استفاده به‌موقع از ابزارهای پولی مناسب توسط مقام پولی
  • پاسخ بانک مرکزی به مغالطه‌های سلطان چاپ پول
  • نقش دلار در تورم چقدر است؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است